BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 24 June 2012

Aku Ada Kau Ada
Pengarah : Laila RahilaSyarikat Penerbit : Pensil Pictures Sdn. Bhd. , Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.Bahasa : Bahasa Melayukategori : Filem CerekaGenre : Komedi, CintaKlasifikasi : U - Untuk tontonan umumTarikh Tayangan : 24 Mei 2012Durasi : 90 minNordin Ahmad (20) adalah pelajar tahun kedua yang teringin untuk dipandang “cool”. Masalahnya, setiap kali Nordin menjadi tumpuan, dia akan panik, mula batuk dan akhirnya muntah. Aziz pula, seorang pelajar poyo yang perasan popular, selalu menyakat Nordin. Aziz sangat sakit hati bila Nordin mendapat perhatian dari pelajar perempuan.

Melalui “teknik istimewa”nya, Nordin yakin dia sukakan Tina tapi malangnya, teknik Nordin itu buat Tina yakin Nordin bencikan dia. Tina buat keputusan keluar dari kumpulan. Namun Nordin sedar yang ianya masih tidak dapat menyelesaikan masalahnya selagi dia tidak berterus terang dengan Tina.


Namum pada hari persembahan, kumpulan Nordin mengalami masalah bila apa yang dirancang tidak menjadi. Bila keadaan mula terdesak, Tina muncul dan buat persembahan bersama Nordin. Mereka pamerkan sebuah persembahan yang mantap.

No comments:

Post a Comment